Office of Public Works HQ -Fitout Office of Public Works HQ -Fitout Office of Public Works HQ -Fitout Office of Public Works HQ -Fitout Office of Public Works HQ -Fitout Office of Public Works HQ -Fitout

Office of Public Works HQ -Fitout

Following on from successful completion of the shell and core of the new HQ for the OPW, Bennett Construction completed the fast track fitout of the new OPW Building.


This fast track fit out project for the OPW Headquarters incorporated the full integration of all furniture, AV requirements, catering requirements, meeting pods and bespoke ceiling systems. The project was won by competitive tender following the successful completion of the Design Build Contract for the Shell & Core. The overall floor area is 8000m2. This naturally ventilated building is at the leading edge of Sustainable Construction and is designed to achieve a ‘Very Good’ BREEAM rating.
 
Due to the shape of the structure all elements of the fit out were designed radically which challenged the design and installation.

The integration of the bespoke SAS Ceiling systems, Feco Demountable Wall Systems and unique timber cladded pod units delivered a series of architecturally designed rooms. Each element consisted of specifically profiled radial arrangements that were designed to meet the complicated radial furniture layout and to enhance the acoustic requirements of the building.
 
The main internal features to the large open atrium area consists of natural limestone tiling with a specific fossil design, a structural steel bridge walkway at each level clad with premium grade oak, curved timber acoustic handrails to all floors, a mixture of Wallnut and Oak timber cladding. The open sided duplex lift is clad externally with a mixture of Oak timber panelling and SAS acoustic wall panelling. All floors have raised access floors to conceal the complex arrangement for Mechanical and Electrical services. They are finished with carpet specifically laid to meet the furniture fit outs requirements. The restaurant area has a fully fitted out kitchen and unique servery area completed with granite worktops and timber clad servery counters.
 
This project was completed within a tight programme and within budget without compromising our professional service, quality. The client’s reference being testament to this.

Project Details
Client: Office of Public Works
Size: 8,000 m2
Architect: OPW Architects
Surveyor: Kane Crowe Kavanagh
Timeframe: 6 Months
Cost: 10.1 Million
Location: Ireland